tentoonstelling theater de spiegel jubileum figurentheater

In 1965 timmerde Felix Van Ransbeeck in zijn garage een poppenkast om kinderen uit de buurt te amuseren en hij noemde zijn theater ‘De Spiegel’. Hij maakte en speelde alles zelf, samen met zijn gezin. Vijftig jaar later staat Karel Van Ransbeeck, de jongste zoon, op zijn beurt aan het roer. Theater 'De Spiegel' is inmiddels uitgegroeid tot een professioneel gezelschap, en het mag zich een pionier noemen in muziekfigurentheater voor de allerkleinsten. Zo lopen de dingen ...

Theater ‘De Spiegel’ viert deze maand zijn 50-jarig bestaan en richt daarom een tentoonstelling in die een blik biedt op het reilen en zeilen van een rondreizend theatergezelschap. Tegelijk krijgt de bezoeker een bredere kijk op een halve eeuw geschiedenis van het poppen- en objecttheater. Een staaltje podiumkunstenerfgoed, van vader op zoon voortgebracht, van generatie op generatie gekoesterd. De tentoonstelling loopt van 12 tot 27 september 2015 in Kontich. Meer informatie vindt u hier.

 

Veiling Theater De Spiegel

Theater De Spiegel veilt 50 voorwerpen. Geïnteresseerd in de ballerina van Petrushka, het varkentje Herman van Dikke Vrienden of de engel van Karel ende Elegast? Je kan ook een vintage lamp of een retro cassetterecorder op de kop tikken! Bekijk hier alle veilingspullen.

Op de tentoonstelling is ook een voorwerp verstopt. Wie het voorwerp met nummer 39 vindt, mag het mee naar huis gaan, gratis en voor niks. Succes en veel plezier!