Numeridanse.tv lanceerde recent de webdocumentaire The Rite of Spring.  De  interactieve webdoc vertelt het verhaal van deze artistieke mijlpaal, die generaties kunstenaars beïnvloed en geïnspireerd heeft.

The Rite of Spring (of Le Sacre du Printemps) is gecomponeerd door Igor Stravinsky, Vaslav Nijinski creëerde de originele choreografie. De première in 1913 in Parijs veroorzaakte een groot schandaal door de 'barbaarse' muziek en  primitieve bewegingen van de dansers. Het revolutionaire stuk wordt nu beschouwd als een van de meest invloedrijke werken van de 20ste eeuw.

De interactieve webdoc omvat interviews, video's, foto's, soundtracks, artikels, bibliografieën en meer. Tijdens het kijken worden verschillende types van documenten gesuggereerd om te bekijken. Met één klik worden ze geopend in een nieuw venster. Zo kan je op je eigen tempo en op verschillende niveaus het verhaal van dit meesterwerk ontdekken!

Numeridanse is een online audiovisuele bibliotheek van beeldmateriaal over dans, opererend vanuit Lyon (FR). Naast duizenden uren aan filmmateriaal van choreografieën van kunstenaars uit binnen- en buitenland, vind je er ook les- en archiefmateriaal. Numeridanse promoot op deze manier een beter begrip van dans en zijn geschiedenis.