ontmoetingsmoment hedendaagse dans

In aanloop naar de eerste Dag van de Dans in 2016 wordt iedereen begaan met dans als kunstvorm uitgenodigd voor een Staten Generaal en een Kick*Off van de Dag van de Dans op 25 april in STUK Leuven.

Deze meeting voor professionelen is ingebed in een publiek dansprogramma voor jong en oud door STUK met steun van de Provincie Vlaams-Brabant en in samenwerking met fABULEUS, Mooss, WISPER en vzw Straatrijk. De dag is rijkelijk gevuld met workshops, voorstellingen, een dansbattle, dansdocumentaires en installaties.

De Dag van de Dans is een nieuw initiatief waarin Vlaamse en Brusselse dansorgansiaties de krachten bundelen om het draagvlak voor hedendaagse dans te verbreden en om dans meer bemind te maken bij het grote publiek. Deze dag zal voor het eerst doorgaan in heel Vlaanderen en Brussel op 23 april 2016.

Om de 'sense of urgency' voor de Dag van de Dans te kaderen, ideeën uit te wisselen en potentiële samenwerkingen te stimuleren, wordt iedereen om 15u verwacht voor de Staten Generaal. In deze meeting zal zowel Nederlands als Engels worden gesproken. Aansluitend volgt de receptie en Kick off-speech door Wim Vandekeybus.

Bekijk het volledige programma op www.dagvandedans.be