figurentheater jubileum

De Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel - UNIMA Nederland ijvert al 60 jaar voor meer erkenning van het figurentheater. Deze verjaardag zetten ze met twee evenementen in de verf: een heus poppentheaterfestival en een vijfdaags seminarie voor poppenspelers.


Euregio Festival Poppentheater, 18 en 19 april 2015

Maak kennis met de veelzijdigheid van poppentheater op het Euregio Festival Poppentheater.

Handpoppen, stokpoppen, marionetten, schimmenspel, papieren theater, objecten… je zal ze er allemaal tegenkomen in een mix van Nederlandse, Duitse en Belgische voorstellingen. Stuk voor stuk zijn het producties die nog niet of nog niet vaak in Nederland te zien zijn geweest.

Dit festival wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel – UNIMA Nederland en het 35-jarig bestaan van Poppentheater Hupsakee uit Heerlen.

Bekijk het volledige programma (PDF, 1.3 MB).

 

Zomerseminaar voor poppenspelers, 13-17 juli 2015

Vijf dagen lang kunnen de deelnemers lessen volgen van 2 zeer ervaren poppen-mimespelers en kunnen poppenspelers hun vaardigheden oefenen en zich verder scholen in hun vak. Het seminaar is bedoeld voor spelende poppenspelers en wordt gegeven door ervaren poppen-mimespelers Neville Tranter en Merel van Gaalen.

Werkvormen uit poppenspel, acteurstech­niek, mime, maskerspel en commedia Dell ‘Arte vormen een samenhangend pakket. Je traint deze verschillende vaar­digheden die je nadien kan inzetten in de eigen (poppenspel)praktijk.

In de workshops ontdek je de spel- en bewegingsmogelijkheden van de theatrale pop en leer je hoe je de pop optimaal kan inzetten als theatraal medium. De docenten besteden ook aandacht aan de rol van de poppenspeler als meespelende acteur. Hoe werken de rol van de pop en de rol van de poppenspe­lers op elkaar in, wie bespeelt wie?

In het kader van het 60 jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel – UNIMA Nederland organiseert het NVP i.s.m. productiehuis Valentijn het zomerseminaar.

Praktisch:
Wanneer? 13 – 17 juli 2015, 10.00 u – 17.00 u
Waar? Productiehuis Valentijn in Meppel (Allee 11, 7942 XZ Meppel, Nederland)
Kostprijs? € 450,00 incl. BTW (excl. € 371,90) voor leden van NVP-UNIMA
(€ 475,00 incl BTW (excl. € 392,56) voor niet-leden)
Inbegrepen? Koffie/thee en lunch

Lees de infobrochure (PDF, 2,6 MB)