figurentheater muziektheater jubileum immaterieel erfgoed

Theater De Spiegel bestaat 50 jaar en viert dat met een resem activiteiten. Een gespreksavond over object- en figurentheater, zaterdag 14 maart op het Boze Wolf figurentheaterfestival, bijt de spits af.

De Kring-Loop der dingen, Boze Wolf Festival, 14 maart, CC Het Gasthuis - Aarschot

Dramaturge Ruth Mariën gaat in gesprek met Karel Van Ransbeeck, artistiek leider van Theater De Spiegel, duikt met hem in stoffige archieven, grasduint in een halve eeuw figurentheater, en peilt naar zijn verwachtingen en verzuchtingen voor de toekomst. Vier gasten belichten enkele standpunten rond het figurentheater, het object en het gebruik van materie, materiaal in het theater. Met o.a. journalist Tuur Devens, journalist en theatermaakster Annelies Van Hullebusch en Naomi Kerkhove. Iedereen kan zelf met hen in gesprek gaan aan de vraagtafel. Tot slot komt de nestor van het objectheater in Vlaanderen, Pat Van Hemelrijck (Radeis, Alibicollectief) afronden met een toepasselijke performance: Between de Soap and the Patatoes.

De toegang is gratis, reserveren kan via tickets@hetgasthuis.be of 016/56 48 24.
Meer informatie over Het Boze Wolf Festival op www.bozewolffestival.be
Deze avond is tot stand gekomen dankzij de medewerking van CC Het Gasthuis Aarschot, Het Kunstenpunt, Het Firmament en Zwier (OPENDOEK)


Jamsessies en feest, 11 april, DE Studio

Theater De Spiegel werkte in de loop der jaren met meer dan 50 muzikanten samen. Tientallen onder hen zullen aanwezig zijn om deel te nemen aan een stevige jammarathon sessie met spiegelmuziek. Het belooft een unieke en memorabele avond in DE Studio te worden!

Meer informatie op www.destudio.com


Meer informatie over andere activiteiten i.k.v. 50 jaar De Spiegel binnenkort op www.despiegel.com


Een korte geschiedenis van Theater De Spiegel

Familietheater De Spiegel werd in 1965 door glasontwerper en poppenmaker Felix Van Ransbeeck opgericht, oorspronkelijk in zijn garage. Zijn zoon Karel verlegde de klemtoon van poppen- naar muziektheater en stippelde voor De Spiegel een meer artistiek parcours uit. Doorheen de jaren groeide Theater De Spiegel uit tot een professioneel en vernieuwend theatergezelschap. Sinds 2003 pioniert Theater De Spiegel op het vlak van theater en kunst voor de allerjongsten en wordt het een belangrijke Europese voortrekker van cultuur voor kleine kinderen en hun begeleiders. Sinds 2012 heeft het gezelschap een vaste residentiële plek gevonden in DE Studio in Antwerpen.