ontmoetingsmoment onderzoek documentering

Van 17 tot 19 maart vindt de driedaagse internationale conferentie 'Composite bodies and posthuman prototypes in contemporary performing arts' plaats, georganiseerd door Universiteit Gent i.s.m. Vooruit, CAMPO en KASK. De conferentie neemt als startpunt een posthumaan perspectief op de podiumkunsten. Academici en filosofen worden uitgenodigd om te reflecteren over de verhouding tussen posthumane podiumkunsten, esthetiek, ethiek en overdracht van kennis.

Het programma bestaat uit plenaire lezingen, presentaties, discussies, workshops, getuigenissen van podiumkunstenaars en voorstellingen.

De derde dag staat volledig in het teken van overdracht van performatieve kennis. Er staan drie panelgesprekken op het programma. Tijdens het eerste panelgesprek bekijkt men aan de hand van praktijkvoorbeelden als William Forsythe's Motion Bank en Siobhan Davies' Table of Contents verschillende methodologieën die alternatieve denkkaders oproepen voor het begrijpen en bestuderen van dans.

Het tweede panel bespreekt drie voorbeelden van actueel onderzoek dat bewegingen van het lichaam documenteert op een innovatieve manier. Het derde panel gaat in op het co-creatieve potentieel van de onderzoeksprojecten van Deakin University's Motion Lab, één van de pioniers in het onderzoek naar de  toepassingen van 'motion capture' voor het beoefenen en bestuderen van dans.

Bekijk het volledige programma