rederijkerskamer tentoonstelling

De Middeleeuwse rederijkerskamers - gilden of broederschappen die zich toelegden op lyriek en toneel - spreken al generaties lang tot de verbeelding van velen. Enkelen slaagden erin de veranderingen door de eeuwen heen in een of andere gedaante te overleven. In Mechelen zijn er vandaag nog altijd  enkele toneelverenigingen die de titel 'rederijkerskamer' dragen!

Op vraag van Het Firmament gingen ze voor de stadstentoonstelling 'Uw toren is niet af' op zoek naar verborgen schatten op zolder om een weekje theatermuseum te maken.

Stadstentoonstelling Uw toren is niet af
Vrijdag 27 februari tot en met vrijdag 6 maart 2015, doorlopend
Museum Hof van Busleyden
Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen

Op zaterdag 28 februari van 11u tot 15u fotografeert en registreert Het Firmament de tentoongestelde objecten ter plekke. Het is de eerste stap tot een uitgebreide inventaris, die ongetwijfeld van pas kan komen voor de toneelverenigingen. Iedere geïnteresseerde of nieuwsgierige ziel kan ons dan aan de mouw trekken voor meer uitleg!

Reserveren?
Hoeft niet voor deze activiteit.
Een deelname aan deze activiteit is inbegrepen bij de prijs van een tentoonstellingsticket.

De tentoonstelling is een realisatie van de Erfgoedcel Mechelen en de Stedelijke Musea Mechelen. Het Firmament helpt om lokale podiumkunstenverenigingen op een vernieuwende manier te betrekken.

Meer info