circus ronaldo decordoek circus

Komt dat zien! Komt dat zien!

Het eigenzinnige Circus Ronaldo brengt circustheater van de bovenste plank. Al zes generaties lang wordt de circustraditie doorgegeven binnen de familie - en de zevende staat klaar. Wat maar weinigen weten is dat Circus Ronaldo prachtige geschilderde decordoeken bewaart, nog van hun overgrootvaders' hand.

De broers Danny en David Ronaldo kwamen ze in 2001 op het spoor via een ver familielid en bewaren ze sindsdien zorgvuldig. Een groepje vrijwilligers van de Erfgoedcel Mechelen inventariseerden, onder begeleiding van Het Firmament, maar liefst 173 decordoeken. Maar Circus Ronaldo bewaart de doeken niet alleen, ze gebruiken ze ook in hun recente voorstelling Amortale.

Op vrijdagavond 27 februari kan je één van deze oude decordoeken eenmalig van dichtbij bewonderen op de stadstentoonstelling 'Uw toren is niet af' in Mechelen. Gastheer Danny Ronaldo haalt deze avond herinneringen op over zijn familie en het circusleven, met het doek als rode draad doorheen zijn verhaal.


Uw toren is niet af – Bouw mee aan het museum
27 februari 2015, 19u30 - 20u30
Museum Hof van Busleyden
Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen

Reserveren?
Het aantal plaatsen is beperkt.
Reserveren is verplicht en kan via uwtorenisnietaf@mechelen.be

Deze activiteit is inbegrepen in de prijs van het inkomticket voor de tentoonstelling.  Met één ticket per persoon kan je de tentoonstelling tot 8 maart onbeperkt bezoeken.

Toegang: €8 (volle prijs), €5 (kortingstarief), €2 (UiTpas tarief).


De tentoonstelling is een realisatie van de Erfgoedcel Mechelen en de Stedelijke Musea Mechelen. Het Firmament helpt om lokale podiumkunstenverenigingen op een vernieuwende manier te betrekken.

Meer info