vlaams theater instituut kunstenpunt

Kunstenpunt is het gloednieuwe aanspreekpunt voor podiumkunsten, alle muziekgenres en beeldende kunsten, zowel nationaal als internationaal. De organisatie, die op 1 januari 2015 het levenslicht zag, kreeg als kerntaken praktijkondersteuning, visieontwikkeling door veldanalyse en het uitbouwen van collectieve internationale relaties mee. Kunstenpunt staat ten dienste van de kunstensector in Vlaanderen en is een fusie van Vlaams Theater Instituut (VTi), Muziekcentrum Vlaanderen, en BAM (Instituut voor beeldende, audiovisuele en mediakunst).

Voor 2015 schuift Kunstenpunt alvast enkele prioriteiten naar voren. Zo zal het sterk inzetten op landschapszorg bij de toepassing van enkele nieuwe beleidspistes van de Vlaamse overheid. Ook de eerste uitrol van het vernieuwde Kunstendecreet staat hoog op de agenda, net als de decentralisering van het cultuurbeleid: steden en gemeenten verwerven meer autonomie en de culturele bevoegdheid van het provinciaal niveau wordt afgebouwd.

Herbeluister het interview met Felix De Clerck, eerste directeur van het Kunstenpunt, in Bar du Matin (Radio 1). Meer informatie over de nieuwe organisatie vindt u op www.kunsten.be.

 

Bron: Faro