In maart 2015 blikt Kunstencentrum STUK terug op haar geschiedenis met een publieksboek, een tentoonstelling en een heuse feestweek. STUK Leuven, vroeger (‘t) Stuc, ontstond vanuit de studentenbeweging in 1977 en is nu een van de toonaangevende kunstencentra in Vlaanderen. Heel veel mensen, uit Leuven en daarbuiten hebben elk op hun manier een link (gehad) met STUK. Misschien als student, als werknemer, als een van de vele STUKvrijwilligers, als stamgast van het café, barpersoneel of ‘gewoon’ als trouwe bezoeker,… Ook die ervaringen en verhalen zijn een inherent onderdeel van de STUKgeschiedenis.

Hiervoor is STUK op zoek naar foto's (analoog en digitaal) over de geschiedenis van het kunstencentrum. Alles kan, alles mag! Heb jij bijvoorbeeld ergens op zolder een doos vergeelde foto's van de STUK- of vroegere (‘t) Stuc-gebouwen? Negatieven van een dans- of theatervoorstelling of een harde schijf vol concertfoto's? Laat het weten via contact@hetfirmament.be en weet zie je de beelden in maart 2015 verschijnen in het boek of in de tentoonstelling!

Meer info over het project 'STUK, een geschiedenis':
Het boek en de tentoonstelling nemen het doctoraatsonderzoek van Marleen Brock (KU Leuven) als uitgangspunt. Marleen onderzocht hoe ‘t Stuc vanuit de studentenbeweging in 1977 evolueerde tot een toonaangevend en professioneel kunstencentrum.

Het project ‘STUK, een geschiedenis’ is een samenwerking tussen Kunstencentrum STUK, Marleen Brock (Onderzoeksgroep Cultuurgeschiedenis na 1750, KU Leuven), Erfgoedcel Leuven, Het Firmament. Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Provincie Vlaams- Brabant.

Het Firmament werkt mee aan de uitwerking van een tentoonstellingsconcept dat de eigenheid van het kunstencentrum weergeeft. Daarnaast begeleidt Het Firmament STUK bij de zorg voor het archief en de collectie.