immaterieel erfgoed

Twee jaar na de lancering van immaterieelerfgoed.be, het digitale platform voor immaterieel erfgoed in Vlaanderen, verschijnt de website in een nieuwe look, met een laagdrempelige invoermodule en een verrijkt aanbod. Wil je je traditie, ambacht of gebruik in de kijker zetten? Of zoek je ondersteuning in de zorg ervoor? De website wijst je de weg, met inspirerende praktijkvoorbeelden, methodieken, themadossiers, een literatuurlijst,…

De website blijft de focus leggen op de erfgoedzorg voor immaterieel erfgoed. Hoe pak je dit in de praktijk aan? Hoe geef je dit erfgoed een toekomst? Het platform bundelt ervaringen en is dé plaats om ervaringen uit te wisselen. Ook kan iedere persoon of vereniging een traditie, ambacht, gebruik … dat voor hem/haar waardevol is, aanmelden via een eenvoudig formulier. Bedoeling is de brede en diverse waaier van immaterieel erfgoed in Vlaanderen nog beter in beeld te brengen.

De voorbije twee jaar tekenden zich in Vlaanderen thematische netwerken uit rond immaterieel erfgoed. Voor verschillende thema’s neemt een expertisecentrum de rol van 'trekker' op. Als netwerk pakken ze globale noden rond immaterieel erfgoed aan en zetten ze de schouders onder het platform. Ook Het Firmament draagt hier zijn steentje bij als 'trekker' voor het domein podiumkunsten (theater en dans).

Wil je op de hoogte blijven van de actualiteit rond immaterieel erfgoed in Vlaanderen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!