immaterieel erfgoed

Werkplaats immaterieel erfgoed (voorheen tapis plein) lanceerde op 9 november 2018 de gloednieuwe website immaterieelerfgoed.be. De website zet immaterieel erfgoed, de praktijken er rond en de mensen erachter in de kijker. Om zo dit levend erfgoed een duwtje in de rug én meer toekomst te geven. Het Firmament en Resonant leverden mee advies bij de uitwerking van deze website. 

In 2018-2019 vernieuwt de Vlaamse overheid haar beleid rond immaterieel erfgoed, met als eerste wapenfeit de vernieuwde website. Breder en diverser inventariseren, ruimer mensen enthousiasmeren, visibiliteit verhogen, netwerk doen groeien. En de zorg voor immaterieel erfgoed actief stimuleren. Dat is vanaf nu nog méér waar het om draait. Samen met velen uit de cultureel-erfgoedsector, en graag tot ver daarbuiten. 

In 2019 komt er ook een nieuw reglement voor de Inventaris Vlaanderen en de actualisatie van de Visienota Immaterieel erfgoed.

www. immaterieelerfgoed.be is eigendom van de Vlaamse overheid. De dagelijkse werking en beheer ervan ligt in handen van Werkplaats immaterieel erfgoed (voorheen tapis plein). De inhoud van de website wordt gevuld met al wie wil bijdragen en meedoen.