podiumtechnisch erfgoed theatermachinerie jerome maeckelbergh chris van goethem ivo kersmaekers oistat scenografie

OISTAT, de internationale organisatie voor scenografen en theatertechnici, viert haar 50ste verjaardag met een 5-daagse conferentie in de Royal Welsh College of Music & Drama in Cardiff, Wales, UK. De conferentie vindt plaats van 29 augustus t.e.m. 2 september 2018.

In het programma wordt er heel wat aandacht besteedt aan podiumtechnisch erfgoed, met onder meer een tentoonstelling en workshops. We lichten twee bijzondere workshops uit, die gegeven worden door Belgische experten in podiumtechnisch erfgoed:

  • In de workshop 'STORM, re-imagining the past' leren Chris Van Goethem en Ivo Kersmaekers je de traditionele principes van barokke machinerie die gebruikt werd om theatrale stormen te creëren. Er wordt gezocht naar moderne equivalenten, waarbij materialen en machinerie hergebruikt worden.
  • In de workshop 'Heritage theatre techniques in contemporary scenography' toont Jerome Maeckelbergh theatertechnici, scenografen, studenten en professionals materialen, technieken en principes van barokke theatermachinerie en laat je experimenteren met deze erfgoedtechnieken in een hedendaagse scenografie.
Alle info vind je op de conferentiewebsite OISTAT50.