vina bovy opera gent luk de bruyker eric bauwens gentse feesten
Vina Bovy (Gent, 1900 - 1983) was een Belgische sopraanzangeres die internationaal actief was tijdens het interbellum. Na de Tweede Wereldoorlog was ze tevens een tijdje directrice van de Koninklijke Opera van Gent. Tot vandaag bestond er nog geen biografie over de fascinerende Gentse diva. Schrijver Eric Bauwens brengt daar nu vernadering in. 100 jaar na Bovy's debuut in de Vlaamse Opera herdenkt hij Bovy met een uitgebreide en rijkelijk geïllustreerde biografie.
 
Dit boek beschrijft het levensverhaal van Vina Bovy en laat je kennis maken met de wondere wereld van de opera. Je leest over de geschiedenis van de Gentse theaters, over zowel wereldsterren als minder bekende Gentse zangers, dirigenten en componisten uit de periode van deze Gentse diva. Dit journalistieke werk is geschreven voor een breed publiek dat wil kennismaken met de boeiende wereld van opera en theater, maar ook voor lezers die zich interesseren voor de geschiedenis van de Gentse theater- en muziekwereld in de periode 1875-1960.
 
Het boek ‘Vina Bovy, Gent en de Diva’ van Eric Bauwens is uitgegeven door SNOECK Publishers, telt 224 bladzijden met meer dan 100 illustraties, en is te vinden bij de Gentse boekhandels voor 24 euro.
 
Ook tijdens de Gentse Feesten wordt Vina Bovy gehuldigd met verschillende activiteiten:
  • Expo: In de salons van de opera komt er een tentoonstelling over haar met decorstukken, theaterjurken en fotomateriaal (meer info volgt)
  • Theatervoorstelling: Luk De Bruyker herneemt zijn productie Henri Mon Amour uit 2013. Luk kruipt er in de huid van Henri, chauffeur, secretaris en levensgezel van Vina Bovy.
  • Concert: in Un concerto d'addio speelt Iris Hendrickx de legendarische diva en zingt ze bekende aria's uit het bel canto repertoire. Luk De Bruyker speelt de voorzitter van de vereniging 'de vrienden van het bel canto'

Meer lezen