victoria & albertmuseum v&a department of theatre and performance audio theatrevoice interview

In het najaar van 2017 herlanceerde het Victoria & Albertmuseum (Londen, UK) TheatreVoice als een wekelijkse podcast. Elke donderdag worden er interviews met belangrijke actoren uit de Britse theaterscène uit het TheatreVoice-archief vrijgegeven.

 

TheatreVoice Archive

Het TheatreVoice Archive omvat 1500 interviews uit een periode van 14 jaar. Het is een online audioarchief voor Brits theater, gecureerd door Matt Trueman en de V&A Department of Theatre and Performance. Het werd opgezet in 2003 met de bedoeling recensenten meer ruimte te geven dan in de gebruikelijke media, om regisseurs, acteurs en ontwerpers meer in detail over hun werk te laten vertellen, en om tot een meer directe interactie te komen tussen publiek en theatermakers. De interviews werden afgelegd door theatercritici en –schrijvers zoals Dominic Cavendish, Mark Fisher, Lyn Gardner, Catherine Love en Heather Neill.

Een van de hoogtepunten is een interview met Glenda Jackson over haar terugkeer naar het podium met King Lear in de Old Vic Theatre, artistiek directeur Tim Etchells van het experimentele theatergezelschap Forced Entertainment en Juliet Stevenson over haar performance als Winnie in de productie Happy Days van Young Vic.

Het archief is gemakkelijk te doorzoeken per categorie (bv. Black Voices, Costumes, Historical Drama, …) en/of op jaar (2013 – 2017). Naast audiobestanden vind je ook transcripties van enkele interviews, korte filmpjes en recensies.

Met andere woorden: een uiterst boeiend theaterarchief om uren in te verdwalen!

 

MEER INFO