informatie aan zee tracks dienstverlening

Informatie Aan Zee is het tweejaarlijkse ICT-congres voor bibliotheken, archieven en documentatiecentra georganiseerd door VVDAB. Het omvat een beursgedeelte en een omvangrijk programma van presentaties, workshops, panels en productpresentaties.

Voor de editie van dit jaar (14 en 15 september 2017) is ook Het Firmament te gast. Samen met het Architectuurarchief Provincie Antwerpen, Centrum Vlaamse Architectuurarchieven en PACKED vzw presenteren we concepten om kunstenaars te begeleiden in een vorm die haalbaar is voor expertisecentra en tegelijkertijd ook concrete resultaten oplevert voor kunstenaars en kunstenorganisaties. We bespreken voor- en nadelen en do's en don'ts voor organiserende erfgoedorganisaties.

Nadien gaan de verschillende presentatoren in debat met Nederlandse collega’s om de situaties in beide regio's te vergelijken en mogelijke alternatieven te verkennen.

Dit event 'Archiefdiensten voor de creatieve sector' vindt plaats op donderdag 14 september 2017 i.h.k.v. Informatie Aan Zee.

Alle info en het volledige programma van Informatie Aan Zee vind je op de webiste www.vvbad.be.

Meer informatie over formules voor ondersteuning van kunstenactoren bij archief- en collectiezorg door Het Firmament en PACKED vzw kan je lezen in het eerder verschenen artikel Archiefvormers aan zet. Stap voor stap naar een totaalaanpak voor het archief van podiumkunstenactoren. In: META, 2017/5.