Wat choreograaf Marc Vanrunxt doet en maakt, en dit sinds 1981, is geen kunst die tentoongesteld kan worden. Zijn archief, bestaande uit bewegingen, ruimtes en ideeën is immaterieel en onzichtbaar.

What Remains Is Future is een nieuw werk van kunstenaar David Bergé, dat dit archief voorstelt als installatie en als boek. What Remains Is Future is Bergé’s activatie van en antwoord op dit archief. In plaats van een concreet beeld te tonen van de totaliteit van het archief, kiest Bergé ervoor om de onzichtbaarheid en ontastbaarheid ervan te presenteren.

Het boek What Remains Is Future, dat beschikbaar zal zijn voor de bezoekers van het werk, fungeert als een vervolg op de installatie.


David Bergé doet aan fotografie zonder foto’s te nemen. In zijn werk gaat hij aan de slag met het fysieke van de gebouwde ruimte en het voortdurend veranderende territorium. Zijn praktijk uit zich in Immersive Arts: duur gerelateerde foto installaties, performatieve lezingen, publicaties en Silent Walk Pieces. Het werk van David Bergé wordt geproduceerd door de organisatie Platform 0090.

Marc Vanrunxt is choreograaf en danser. Hij onderzoekt de grenzen van dans als medium en choreografie als taal, door rekening te houden met de mogelijkheden van het lichaam. In zijn werk probeert hij begrippen als tijd, ruimte, energie en aanwezigheid te herdefiniëren. Het oeuvre van Vanrunxt werkt rond tegenstellingen als zichtbaar/onzichtbaar en tastbaar/ongrijpbaar. Zijn artistieke woordenschat vindt haar wortels in de punkbeweging en het geabstraheerd expressionisme.  

Van 18 tot 23 april in STUK, Leuven.

Alle info op www.stuk.be