packed vzw wikimedia belgië wikipedia dans schrijfsessie dag van de dans

Brussel wemelt van de bekende en minder bekende dansers, choreografen, gezelschappen en dansscholen. Internationaal staat onze hoofdstad bekend als een ‘Mekka van de dans’. Toch vinden we slechts weinig of onvolledige informatie over deze rijke dansscène op Wikipedia, de meest geraadpleegde encyclopedie ter wereld. Dag van de Dans vormt het uitgelezen moment om hierin verandering te brengen!

PACKED vzw en Het Firmament organiseren daarom in samenwerking met Wikimedia België en de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie twee schrijfsessies rond dans in Brussel. Iedereen met een hart voor dans is welkom om samen te werken aan bestaande en nieuwe Wikipedia-artikels. Heb je geen ervaring met Wikipedia? Geen nood, een aantal doorwinterde Wikipedianen helpen je op weg. Meer dan een basis computer- en schrijfvaardigheid wordt niet van je verwacht! In ruil voor je enthousiasme bieden we je lunch, versnaperingen en een dansante activiteit.

Schrijf je mee?
Bevestig je komst via deze link

 

PRAKTISCH

Breng je eigen laptop en oplader mee. Contacteer ons hier, indien u niet zelf over een laptop beschikt, zodat we een oplossing voor u kunnen vinden.

 

SESSIE 1

Wanneer? Zaterdag 22 april, 10:00 - 17:30

Waar? Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS), Arduinkaai 7, 1000 Brussel

Incl. rondleiding achter de schermen van de KVS met artistiek leider Michael De Cock

‘s Avonds kan u de  voorstelling Nachtelijk Symposium van Mesut Arslan / KVS & Platform 0090 bijwonen om 20:30 in KVS. Reservatie via kvs.be

 

SESSIE 2

Wanneer? Zaterdag 29 april (Dag van de dans), 10:00 - 17:00

Waar? Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel

Optioneel:

Afhankelijk van je deelname aan de optionele activiteiten zal je meer of minder tijd hebben om te schrijven en zal je introductie in de voor- dan wel de namiddag vallen.

Deze edit-a-thons worden georganiseerd door PACKED vzw en Het Firmament, met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Wikimedia België