noa eshkol vleeshal kunstverein tentoonstelling dans documentering notatiesysteem

Het centrum voor hedendaagse kunst Vleeshal (Middelburg, NL) en Kunstverein (Amsterdam, NL) organiseren samen Look at the Moon and Think about My Daughter-in-Law, een overzichtstentoonstelling over het werk en denken van de Israëlische kunstenares, choreografe en danstheoreticus Noa Eshkol (1924–2007).

De tentoonstelling bestaat uit twee delen. Het eerste deel vindt plaats in Vleeshal van 21 januari tot 19 maart 2017. Tijdens de openingsdagen zullen leden van de Noa Eshkol Chamber Dance Group enkele van Eshkols choreografieën opvoeren. Er worden ook twee workshops gegeven over de basisprincipes van het Eshkol Wachman Movement Notation (EWMN), een notatiesyteem voor dans dat Eshkol samen met Avraham Wachman ontwikkelde. In haar 40-jarige carrière ontwikkelde ze verschillende choreografieën met EWMN. Maar het EWMN-systeem kent nog andere uitdrukkingsvormen: lichaams- en bewegingspatronen verschijnen ook in Eshkols tapijten, gemaakt van gevonden en gekregen stukjes stof. Vleeshal Markt toont een selectie van 14 tapijten.

Het tweede deel van de tentoonstelling opent in Kunstverein op 4 februari 2017. Kunstverein toont de eerste kopie van het EWMN-systeem, een uitgebreide selectie archiefmateriaal en drie filmopnames van Eshkol en haar dansers die het EWMN-systeem gebruiken, die nog nooit vertoond werden buiten Israël.

21 januari – 19 maart 2017
Vleeshal Markt
Markt 1, 4331 KG
Middelburg, Nederland

4 februari – 19 maart 2017
Kunstverein
Hazenstraat 28, 1016 SR
Amsterdam, Nederland

 

MEER INFO