archief- en collectiezorg vorming amateurtheater amateurdans

Aan de slag met je archief en collectie: workshops voor amateur dans- en toneelgroepen

Een goed onderhouden archief is goud waard. Het kan aspecten uit de dagelijkse werking vergemakkelijken als administratief, organisatorisch of technisch geheugensteuntje. Je kan het gebruiken voor promotie,  als inspiratie voor een nieuwe voorstelling of als hulpmiddel om een jubileumfeest voor te bereiden.

Maar hoe pak je dat juist aan? Hoe ga je om met uitpuilende dozen en een archief verspreid over verschillende locaties?  Wat doe je met vergelende foto’s en hoe maak je een goede back-up van je digitale archief?

Het Firmament snelt ter hulp en organiseert twee hands-on workshops voor amateur theater- en dansgroepen in Antwerpen en Gent. Je leert de basisprincipes van archief- en collectiezorg en te werken met TRACKS, de online Toolbox en Richtlijnen voor Archief- en Collectiezorg voor de Kunstensector*. We tonen je bovendien dat de zorg voor je archief en collectie helemaal niet moeilijk, duur of tijdrovend hoeft te zijn.

Kopergietery en Opera Ballet Vlaanderen stellen hiervoor graag hun deuren open. We nemen een kijkje achter de schermen en ontdekken op welke uitdagingen zij botsen bij de zorg voor hun archief en collectie. Samen met lesgeefster Eline De Lepeleire (Het Firmament) bekijken we mogelijke oplossingen die ook toepasbaar zijn in de eigen organisatie.

PRAKTISCH

Waar? Opera Ballet Vlaanderen / Theater 't Eilandje - Kattendijkdok-Westkaai 16, 2000 Antwerpen
Wanneer? Zaterdag 5 maart, van 9u30 tot 13u

OF

Waar? Kinder- en jeugdtheater Kopergietery - Blekerijstraat 50, 9000 Gent
Wanneer? Zaterdag 12 maart 2016, van 13u tot 16u30

Prijs? €5 (incl. cursusmateriaal), ter plaatse te betalen.

Schrijf je in


* TRACKS is een online toolbox van PACKED vzw, gerealiseerd in samenwerking met Het Firmament en met medewerking van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, Archiefbank Vlaanderen, Kunstenpunt, CVAa, FARO, Forum voor Amateurkunsten en Resonant.