de studio studio herman teirlinck

De thuisbasis van kunstencentrum DE Studio aan het Antwerpse Mechelseplein heeft een intrigerende geschiedenis. Van hotel naar bank tot de befaamde Studio Herman Teirlinck, waar menig Vlaamse acteur op de schoolbanken zat.
Vandaag is het een podium voor jong talent en een kunstencentrum voor jong publiek in het hartje van Antwerpen.
 
Het krakende levende huis, zo noemt Tine van Den Brande het gebouw van DE Studio. Zij studeerde hier af aan de toenmalige Studio Herman Teirlinck. Wat als de muren van dit gebouw oren en ogen hadden? Zij zouden getuigen zijn geweest van vele gefnuikte dromen, hoopvolle verwachtingen, het genadeloos vallen, het onhandig struikelen en weer voorzichtig opkrabbelen.
 
DE Studio wilt samen met de studenten van Karel de Grote Hogeschool en met de steun van de provincie Antwerpen al deze verhalen verzamelen en in een artistieke vorm, een audiogids, aan het publiek voorschotelen. Maar welke verhalen en anekdotes zijn het meest interessant voor dit erfgoedverhaal?
 
De studenten kunst -en cultuurbemiddeling van Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen onderzoeken dit. Ze willen hierin ook de bezoekers van DE Studio een stem geven en stelden daarom een enquête op. Welke verhalen wil jij ontdekken of delen en hoe? Vul de enquête in voor 27 december en maak kans op een duoticket voor een evenement naar keuze in DE Studio.

De resultaten van deze enquête vormen de basis voor de verdere uitwerking van de audiogids.