romain deconinck amsab-isg romain royal volkstoneel

Nu de laatste weken van 2015 ingaan, komt stilaan de apotheose van het feestjaar rond Romain Deconinck eraan. Dit jaar zou het volkstheatericoon 100 jaar geworden zijn, en dat werd gevierd met tal van activiteiten in Gent. In december volgen nog een tentoonstelling en een heuse revue op basis van het repertoire van Deconinck.

EXPO Romain 100, 8/12/2015 - 10/01/2016

Het archief van Romain Deconinck werd jarenlang zorgvuldig bewaard door zijn weduwe Yvonne Delcour en is nu ondergebracht bij Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis in Gent. Dit boeiende archief is het vertrekpunt van deze tentoonstelling. Aan de hand van foto’s, affiches, film- en geluidsfragmenten, originele scenario’s en allerlei documenten doorlopen we leven en werk van de ‘patron’ van de Minardschouwburg.

Meer over dit archief lees je in onze rubriek Spot op Erfgoed: Het archief van Romain Deconinck.

Meer info over de tentoonstelling vind je op de website romain100.be


REVUE ROMAIN, 7/12/2015

In een regie van Yahya Terryn (huisregisseur van Het KIP) gaat een jonge garde van Gentse acteurs en actrices aan de slag met het gigantische repertoire van Romain Deconinck, ‘hermixen’ ze één en ander, geven er een halve of een hele draai aan, en trakteren oude en jonge liefhebbers van goed theater op een komische revue, in het Gents uiteraard!

Meer info vind je op de website romain100.be