circus ronaldo circus decordoek registratieproject decordoeken circus ronaldo circus ronaldo - amortale musea & erfgoed mechelen
27/02/2015, Stadstentoonstelling 'Uw toren is niet af'

Presentatie op stadstentoonstelling Uw toren is niet af


Het eigenzinnige Circus Ronaldo brengt circustheater van de bovenste plank. Al zes generaties lang wordt de circustraditie doorgegeven binnen de familie - en de zevende staat klaar. Wat maar weinigen weten is dat Circus Ronaldo prachtige geschilderde decordoeken bewaart, nog van hun overgrootvaders' hand

De broers Danny en David Ronaldo kwamen ze in 2001 op het spoor via een ver familielid en bewaren ze sindsdien zorgvuldig. Een groepje vrijwilligers van de Erfgoedcel Mechelen inventariseerden, onder begeleiding van Het Firmament, maar liefst 173 decordoeken. Maar Circus Ronaldo bewaart de doeken niet alleen, ze gebruiken ze ook in hun recente voorstelling Amortale.

Op vrijdagavond 27 februari kon je één van deze oude decordoeken eenmalig van dichtbij bewonderen op de stadstentoonstelling 'Uw toren is niet af' in Mechelen. Gastheenr Danny Ronaldo en zijn vader Johnny haalden deze avond herinneringen op over zijn familie en het circusleven, met het doek als rode draad doorheen zijn verhaal.

Op Mechelen Blogt verscheen een mooi en uitgebreid verslag van de avond. Lees het artikel hier.


Uw toren is niet af – Bouw mee aan het museum
27 februari 2015, 19u30 - 20u30
Museum Hof van Busleyden
Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen

De tentoonstelling is een realisatie van Musea & Erfgoed Mechelen. Het Firmament helpt om lokale podiumkunstenverenigingen op een vernieuwende manier te betrekken.

Meer info